ICVT & PEVOC

Juhlin mun maaliinsaatettua tohtorintutkintoa esittelemällä väitöskirjatyöni tuloksia kahdessa meidän alan keskeisessä konferenssissa tänä kesänä.

ICVT eli international congress of voice teachers https://icvt2021.univie.ac.at/home/ on äänenkäytön opettajille suunnattu kolmipäiväinen tapahtuma, joka pursuaa uusimpia innovaatioita ja tutkimustuloksia laulu- ja puheäänen saralta. Mun esitys on Lauantaina ”fit for stage, acting for singers” klusterissa klo 11.15. Esitys on uudenlainen esityskonsepti: ”ryhmäluento”, jossa mun lisäksi esiintyy 3 muuta tutkija/opettajaa. Vähän jännittää jo etukäteen, että miten käy, kun mä olen tyypillisesti liian hiljainen ryhmätilanteissa ja odotan kiltisti, että kaikki saa varmasti omat asiansa sanottua ennen kun sanon mitään. Ehkä mun täytyy ruveta harjoittelemaan kovaan ääneen päälle puhumista 🙂

Toinen konferenssi, jossa mulla on esityksiä on PEVOC eli pan European voice conference https://www.pevoc2022.ee. Sinne teen elämäni ensimmäisen posterin. Odotan oikein innolla posterin edessä seisoskelua ja sitä, että ihmiset tulee puhumaan mulle. En tiedä mitään kiusallisempaa kuin aloittaa kasuaalia keskustelua satunnaisesta tiede-aiheesta. Nyt mulla on posterin maaginen voima apunani ja voin keskustella posteriin liittyvistä aiheista ja rajata sosiaalista aikaa tarkasti siihen posterituokioon varattuun aikaikkunaan. Lopun aikaa voin olla vapautuneesti oma epäsosiaalinen itseni ja puhua vaan kavereille.

Pevociin teen myös pienen demo-workshopin tunneilmaisusta lauluäänessä. Siitä oon aika innoissani! Saan suunnitella näytöstunnin Euroopan laajuiselle kollegiolle ja pääsen keskustelemaan opettamisesta muitten opettajien kanssa. Suomessa kun tekee töitä yksin, niin ainoat palautteet tulee oppilailta ja tutkimusten vertaisarvioinnista. Yksinyrittäjillä jää kokonaan puuttumaan se yhteisön tuki, joka organisaatioissa ja rakenteen sisällä opettavilla on sisään rakennettuna työpaikoilla.

Se on näissä konferensseissa parasta, että pystyy jakamaan omia ideoita ja peilaamaan omaa pedagogista näkemystään yleiseen ilmapiiriin. Ja tietty on kivaa myös kahden vuoden kotona kököttämisen jälkeen vähän vaihtaa maisemaa.

0 Replies to “ICVT & PEVOC”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *